Sjokolademousse

Sjokolademousse

Dette er en klassisk og enkel oppskrift på sjokolademousse.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Pisk eggehvittene stive (i en helt ren bolle, eventuelt med litt salt). Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
Smelt 200 gram sjokolade med en liten fløteskvett på lav varme (eller i vannbad). Det er helt avgjørende at ikke en dråpe vann kommer i nærheten av sjokoladen - da blir den kornete (sjekk også at redskapene du bruker er helt tørre). Damp fra vannbadet kan også skape problemer. Aldri bruk lokk, da vil dampen gjøre sjokoladen kornete.
Pisk resten av fløten stiv. Vend inn sjokoladen, eggeplommene og til slutt eggehviten. Det skal bli en jevn masse.
Riv skallet av en halv appelsin og bland inn. Hakk resten av sjokoladen og bland det inn. Ha det over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap.

Kanskje disse også frister?