Sjokoladesouflé
Dette er en oppskrift som er enkel og funker superbra - men du: servér den med en gang!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
200 g
kokesjokolade, lys1 stk
eggeplomme1 stk
vaniljestang3 ts
maisenna1 dl
kremfløte0.5 dl
melk3 stk
eggehvite5 ss
sukkerSlik gjør du det:
Pisk sammen eggeplommen og maisenna.Splitt vaniljestangen på langs skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med fløte og melk. Kok opp og pisk godt slik at frøene ikke klumper seg. Avkjøl i noen minutter.Hell vaniljemelken over eggeblandingen og rør kraftig.Smelt sjokoladen (slik gjør du det). Hell melke-blandingen over sjokoladen (pass på å få med vaniljefrøene).Pisk eggehvitene med sukkeret til det får stive topper. Vend det inn i sjokoladeblandingen slik at det blir luftig.Smelt smør og pensle små ildfaste former. Ha sukker i formene og hel rundt på formene til det fester seg langs kantene og i bunnen. Hell i røren, men ikke helt opp til kanten.Varm ovnen til 160 grader. Stek i ca 15 minutter. Servér straks!