Skinkegrateng
Kan du piske egg, kan du lage denne deilige skinkegratengen. Her har du oppskriften!
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
300 g
skinke, i biter0.5 stk
løk, finhakket1 stk
purre, i tynne riker1 ss
olje, til steking4 stk
egg4 dl
melk, skummet4 ss
cottage cheese1 ts
salt50 g
ost, revetSlik gjør du det:
1. Varm olje i en panne og surr løken til den så vidt er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca 1-2 minutter. Purren skal bare så vidt forvelles på pannen. 2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over. 3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. Serveres med ferskt grovt brød og salat.