Skrei med fennikel og paprikasaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
skrei filet med skinn2 stk
fennikelPaprikasaus
2 stk
paprika, rød2 ss
olivenolje/smør4 dl
fiske kraft/buljong1 dl
kremfløte1 ts
maisenna1 ts
provencekrydderSlik gjør du det:
Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned. Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden. Rens og del fennikel i båter og damp den noen minutter i lettsaltet vann. Paprikausen: Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem. Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft og kok inn til ca 2/3 dl. Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp. Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.