Slankerens pai med grønnsaker
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
Bunn
60 g
meierismørFyll
150 g
brokkoli, i buketter150 g
sopp250 g
finsnittetpurre2 ss
meierismør3 stk
egg1 ts
salt0.25 ts
pepper0.25 ts
muskat, revet0.25 ts
kajennepepper2 ss
sennepSlik gjør du det:
4 porsjoner Rund form ca. 22-24 cm i diameter. I stekeovnen: 225 °C til forstek av paien ca. 10 minutter. 200 °C til hele paien i ca. 30 minutter. Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har ?falt sammen". Bland sammen egg, rømme/ yoghurt, cottage cheese/kesam og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien og server den varm med en grønn salat til. Oppskriften er hentet fra egg.no