Små påskebrød med havre og solsikkekjerner

Små påskebrød med havre og solsikkekjerner

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm til det er fingervarmt. Rør ut fersk gjær i litt av den fingervarme melken, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Arbeid alle ingrediensene sammen til en blank og smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 min. Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Eller til 30 Påskekyllinger - trill hvert emne til fingertykke pølser, lag en knute midt på deigen og form den ene enden til hode, sett inn solsikkekjerne til øyne og form den andre enden til "Stjert", lag et lite snitt i stjerten. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 1 time. Varm ovnen til 225 ºC. Pensle ev med egg eller melk og rundstykkene dryss med frø. Stek på midterste rille i varm ovn, 225 ºC i ca 15 min. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?