Spagetti amatriciana
Den aller beste pastasausen. Bruk gjerne halv mengde pancetta om det er ønskelig med en slankere og rimeligere saus.
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
spagetti, bucatini, makaroni eller penne400 g
pancetta eller bacon (eventuelt mindre)2 stk
rødløk3 fedd
hvitløk1.5 ts
tørket chili uten frø (eller etter smak)3 stk
einebær (kan sløyfes)Tomatsausen:
3 ss
olivenolje1 stk
løk, hakket2 fedd
hvitløk, finhakket4 klype
tørket timian2 dæsj
rødvinseddik1 ts
sukker2 bokser
hakkede tomaterSlik gjør du det:
Start med å lage tomatsausen: Varm oljen i en kasserolle over middels varme. Svett hvitløk og løk blankt. Tilsett timian, og svett videre i 5 minutter. Tilsett sukker, rødvinseddik, så tomater, og la putre i omkring 15-20 minutter. Smak til med salt.
Skjær pancettaen i skiver. Skjær hvitløk og rødløk i skiver.Stek pancetta på middelslav varme til en god del av fettet får sevet ut.Ta ut pancetta. Tilsett rødløk sammen med litt olivenolje. Stek blankt i et par-tre minutter, tilsett hvitløk, einebær og chili siste minuttet.
Tilsett pancetta igjen og øk varmen. Stek gyllent. Smak til med salt og pepper.Tilsett tomatsausen du laget i begynnelsen. Kok opp og la småputre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen al dente i godt saltet vann, og la renne av. Hell den kokte pastaen i tilbake i kasserollen, og tilsett pastasausen. Bland det godt sammen over varmen. Rør i hakket persille.
Server med nyrevet pecorino eller parmesan.