Speltbrød med ekstra protein - Soloddenbrød

Speltbrød med ekstra protein - Soloddenbrød

Oppskrift av: Mone Eli Sæland
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(Oppskriften gir 3 brød) Legg helkorn i bløt på forhånd. Kutt gresskarkjernene grovt i matprosessor eller hurtigmikser.
Bland sammen lunken væske, gjør i biter, smakstilsetninger, helkorn i bløtevann og alt det tørre unntatt siktet spelt, og rør det jevnt.
Tilsett halvparten av den siktede spelten og kjør maskinen på lav hastighet til melet er eltet godt inn. Tilsett resten av den siktede spelten og elt den helt inn i deigen på lav hastighet. Elt så deigen i noen minuttter på høy hastighet til den slipper bollen. Stans maskinen. Hvis deigen ikke kleber seg fast til fingrene, er den ferdig. Hvis deigen kleber, tilsetter du 0,5-1 dl siktet spelt.
Elt melet inn på lav hastighet, kjør så maskinen litt på høy hastighet. Test deigen igjen og fortsett til den slipper. Hvis du elter speltdeigen for lenge og for kraftig etter at den slipper bollen, kan den bli klebrig igjen. Avslutt da eltingen med en gang.
La deigen heve til dobbel størrelse under tett lokk, 30-40 minutter.
Stekes i 1,5 liter-former på 200-215 grader i 45-55 minutter på nederste rille.

Kanskje disse også frister?