Sprøstekt laks med nykål
Oppskrift av: Erling Sundal
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
laksefilet med skinn10 g
salt4 dl
rømme450 g
spisskål i porsjonsbiter3 ss
smør400 g
nypoteter1 stk
sitron i båter2 dl
vannSlik gjør du det:
Skrap skinnet på laksen. Skjær laksen i biter på 150 gr. Stek den med skinnsiden ned slik at skinnet blir sprøtt. Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut den Norske laksen og hold den varm. Tilsett rømmen i stekepannen. Og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall. Blansjer spisskålen i kokende vann tilsatt salt. Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt. Kok opp vann tilsatt smør og varm kålen rett før servering. Smak til med salt og pepper. Ha nypotetene i en bakk og bland godt medsitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 gr i ca 30 min. Del nypoteter i to dersom de er store. Oppskriften er hentet fra godfisk.no