Steinbitfilet med persillesaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
steinbitfilet5 dl
vann1 ts
salt1 ts
pepperkorn1 stk
laurbærblad1 kvast
persille1 stk
purre, det grønne1 kvast
timianSaus:
3 dl
koke lake fra fisken2 ss
hakket persille2 ss
hvetemel1 dl
matfløte1 ss
smørSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt, pepper, laurbærblad, grovkuttet purregrønt, persille og timian og la laken koke i 10 minutter. Legg fiskestykkene i og la dem trekke til de er gjennomkokte, ca. 10 minutter. Ta fisken opp og hold den varm. Sil kokelaken. Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med kokelake og fløte. La sausen koke uten lokk i minst 5 minutter. Rør inn persille og smak til med salt og pepper. Server fisken med sausen og kokte gulrøtter og poteter.