Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
entrecôte1 ts
salt2 ss
olivenolje25 g
smør16 stk
cherrytomat4 ss
balsamicoeddik1 ss
dijonsennep50 g
parmesanSlik gjør du det:
Til servering: Noen skiver godt brød, poteter eller ris.
Med så mye kjøtt, bør du steke kjøttet i to vendinger slik at du greier å opprettholde varmen i stekepanna hele tiden.
Dryss salt og pepper over entrecôtefiletene. Varm halvparten av oljen i en tykkbunnet stekepanne til den blir skikkelig het. Legg i to av stykkene og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Smelt i halvparten av smøret og bruk en skje til å helle det over kjøttstykkene. Ta ut kjøttet og legg dem under aluminiumsfolie og la dem hvile i 6–7 minutter. Gjenta med resten.
Mens kjøttet hviler, steker du cherrytomatene på medium varme i noen minutter.
Visp sammen den ekstra fine olivenoljen, balsamicoeddiken og sennepen og smak til med salt og pepper. Vask og tørk salaten og skjær opp parmesanen med en høvel.
Bland salaten med litt av dressingen. Fordel kjøtt, salat og parmesanskiver 4 tallerkener og server. Resten av dressingen serveres ved siden av. Serveres med godt brød, poteter eller ris.