Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan

Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Til servering: Noen skiver godt brød, poteter eller ris.
Med så mye kjøtt, bør du steke kjøttet i to vendinger slik at du greier å opprettholde varmen i stekepanna hele tiden.
Dryss salt og pepper over entrecôtefiletene. Varm halvparten av oljen i en tykkbunnet stekepanne til den blir skikkelig het. Legg i to av stykkene og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Smelt i halvparten av smøret og bruk en skje til å helle det over kjøttstykkene. Ta ut kjøttet og legg dem under aluminiumsfolie og la dem hvile i 6–7 minutter. Gjenta med resten.
Mens kjøttet hviler, steker du cherrytomatene på medium varme i noen minutter.
Visp sammen den ekstra fine olivenoljen, balsamicoeddiken og sennepen og smak til med salt og pepper. Vask og tørk salaten og skjær opp parmesanen med en høvel.
Bland salaten med litt av dressingen. Fordel kjøtt, salat og parmesanskiver 4 tallerkener og server. Resten av dressingen serveres ved siden av. Serveres med godt brød, poteter eller ris.

Kanskje disse også frister?