![Stekt hellebarn med sjampinjong og reker](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2008.08.27%2F50575be3d05abede063df8f2%2F037856_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Stekt hellebarn med sjampinjong og reker
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
hellebarnfilet (kveite) med skinn0.5 dl
hvetemelSjampinjong og reker
12 stk
champignon2 ss
smør0.5 stk
slangeagurk, i skiver2 stk
vårløk100 g
reker, pilledeDressing
2 dl
rømme2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Begynn med å koke poteter (se tips). Fortsett med dressing. Finhakk hvitløk, bland inn i rømmen og smak til med sitron, salt, pepper og sukker. Del sopp i båter og stek lett i litt smør. Del agurken på langs, skrap ut frøene med en skje og skjær agurken opp i skiver. Vårløk snittes fint opp. Agurk, vårløk og reker stekes lett sammen med soppen rett før servering. Smak til med salt og pepper. Snitt skinnet på hellebarnfileten i ruter med en spiss kniv. Dryss salt og pepper på kjøttsiden og hvetemel salt og pepper på skinnsiden av hellebarn fileten. Stek med skinnsiden ned i stekepanne med smør til skinnet er sprøtt og fisken gjennom stekt. Øs litt av stekefettet over fiskekjøttet under steking. Server med dill poteter, sjampinjong og rekeblandingen, rømmedressing og halve sitroner. Tips: Dillpoteter: Kok nye poteter med kallet på, hell av kokevannet og damp godt. Dryss over rikelig med dill. Gamle poteter skrelles og tilberedes på samme måte. Andre typer flyndefiskfileter kan tilberedes på samme måte.