Stekt kveite på grønn seng
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kveitei porsjonsstykker4 ss
smør2 fedd
hvitløk, finhakket1.5 ts
hakket frisktimian2 stk
purrei ringer2 ss
hakket friskmynte2 dl
hvitvin, tørr400 g
spinat, friskSlik gjør du det:
Skyll fiskestykkene godt, fjern skinn og ben. Tørk godt med kjøkkenpapir. Dryss på salt og pepper og vend dem i hvetemel. Brun halve av smøret lett og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. Bruk panne med høye kanter og lokk til grønnsakene. Smelt resten av smøret og tilsett hvitløk, purre, timian og mynte. Stek det lett under omrøring. Hell på hvitvin og legg på lokk. La det dampe til purren er mør. Legg i spinat like før servering. Den skal bare "falle sammen" og bli godt gjennomvarm. Dryss på litt salt og pepper. Fordel det grønne på varme tallerkener og legg fiskestykkene på. Nykokte mandelpoteter og eventuelt en god hollandaisesaus til.