Stekt kveite på grønn seng

Stekt kveite på grønn seng

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skyll fiskestykkene godt, fjern skinn og ben. Tørk godt med kjøkkenpapir. Dryss på salt og pepper og vend dem i hvetemel. Brun halve av smøret lett og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. Bruk panne med høye kanter og lokk til grønnsakene. Smelt resten av smøret og tilsett hvitløk, purre, timian og mynte. Stek det lett under omrøring. Hell på hvitvin og legg på lokk. La det dampe til purren er mør. Legg i spinat like før servering. Den skal bare "falle sammen" og bli godt gjennomvarm. Dryss på litt salt og pepper. Fordel det grønne på varme tallerkener og legg fiskestykkene på. Nykokte mandelpoteter og eventuelt en god hollandaisesaus til.

Kanskje disse også frister?