Stekt makrell med dill og gressløk, kremet agurksalat

Stekt makrell med dill og gressløk, kremet agurksalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens og fileter makrellen, skjær bort alle ben. Be ev fiskehandleren om hjelp. Skyll og tørk godt av makrellfiletene. Hakk dill og gressløk og legg to og to fileter sammen med skinnsiden ut og hakket grønt mellom filetene. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stek makrellen i olje og smør i middelsvarm panne i ca 4 min på hver side. Server med nykokte poteter, sitron og kremet agurksalat . Kremet agurksalat Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp, legg den i et dørslag og dryss med litt salt. La den ligge og renne av seg i 20-30 min. Klem ut vannet. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker.

Kanskje disse også frister?