Stekt makrell med dill og gressløk, kremet agurksalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
filet av makrell1 dl
hakket dill1 dl
hakket gressløk4 ss
hvetemel3 ts
saltKremet agurksalat
1 stk
slangeagurk, i skiver1 fedd
hvitløk4 ss
hakket mynte2 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Rens og fileter makrellen, skjær bort alle ben. Be ev fiskehandleren om hjelp. Skyll og tørk godt av makrellfiletene. Hakk dill og gressløk og legg to og to fileter sammen med skinnsiden ut og hakket grønt mellom filetene. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stek makrellen i olje og smør i middelsvarm panne i ca 4 min på hver side. Server med nykokte poteter, sitron og kremet agurksalat . Kremet agurksalat Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp, legg den i et dørslag og dryss med litt salt. La den ligge og renne av seg i 20-30 min. Klem ut vannet. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker.