Stekt makrell med krydderkokt rabarbra
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
makrellfiletKrydderkokt rabarbra
3 stk
rabarbrastilk2 dl
vann1 dl
sukker2 stk
stjerneanis, hel1 stk
kanelstang1 ts
nellikspiker1 ts
pepperkornTilbehør
Slik gjør du det:
Krydderkok rabarbraen først. Kok vann, sukker og krydder i 5 minutter. Skjær rabarbraen i ca 7 cm lange stykker, legg i vannet og kok opp. Sett til side og la rabarbraen avkjøle i laken. Fjern mest mulig bein fra makrellfiletene, skyll og tørk dem. Dryss med salt og pepper og stek dem med skinnsiden ned først. Server de nystekte makrellfiletene med rabarbraen og litt av laken. Nykokte poteter med litt balsamicoeddik over er godt tilbehør.