Stekt torsk med bønnesalat og soyasmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet2 ts
saltBønnesalat
1 bokser
sorte bønner1 stk
rødløk2 stk
flådd klase tomat2 ss
hakket persille1 bt
vårløk2 ss
balsamicoeddik0.5 dl
olivenoljeSoyasmør
1.5 dl
usaltet smør, lett brunet0.5 dl
soyasaus1 fedd
hvitløk1 stk
sjalottløkSlik gjør du det:
Har torsken skinn, skrap skinnsiden på torsken med en skarp kniv. Dryss over salt og la fisken ligge i ca 20 min. Skyll av saltet, tørk av fileten og la den om mulig ligge kaldt et par timer. Dette gir god smak og fiskekjøttet blir fastere. Bønnesalat: Skyll godt av de hermetiske bønnene. Finhakk rødløk, flådde tomater uten kjerner, persille og vårløk. Bland sammen og hell over dressing av balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. Bland inn soyasaus, finhakket hvitløk, sjalottløk og urter. Varm opp, sausen må ikke koke. Stek torsk: Skjær torskefiletene i serveringsstykker. Ha olje ev litt smør i en varm stekepanne og legg fisken med skinnsiden ned i stekepannen. Press fisken ned med en stekespade. Stek til skinnet blir brunt og sprøtt, snu og stek 1-2 min på andre siden. Fisk uten skinn stekes 3-4 min på hver side.. Server torsken på en seng av bønner og hell litt soyasmør rundt det hele.