Stekt torsk med bønnesalat og soyasmør

Stekt torsk med bønnesalat og soyasmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Har torsken skinn, skrap skinnsiden på torsken med en skarp kniv. Dryss over salt og la fisken ligge i ca 20 min. Skyll av saltet, tørk av fileten og la den om mulig ligge kaldt et par timer. Dette gir god smak og fiskekjøttet blir fastere. Bønnesalat: Skyll godt av de hermetiske bønnene. Finhakk rødløk, flådde tomater uten kjerner, persille og vårløk. Bland sammen og hell over dressing av balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. Bland inn soyasaus, finhakket hvitløk, sjalottløk og urter. Varm opp, sausen må ikke koke. Stek torsk: Skjær torskefiletene i serveringsstykker. Ha olje ev litt smør i en varm stekepanne og legg fisken med skinnsiden ned i stekepannen. Press fisken ned med en stekespade. Stek til skinnet blir brunt og sprøtt, snu og stek 1-2 min på andre siden. Fisk uten skinn stekes 3-4 min på hver side.. Server torsken på en seng av bønner og hell litt soyasmør rundt det hele.

Kanskje disse også frister?