Sukkerertcurry med hvite bønner og kylling
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet300 g
sukkererter2 fedd
hvitløk1 ss
olje eller smør1 bokser
kokosmelk (1 boks = ca 400 g)0.75 ts
salt1 bokser
hermetiske hvite bønnerSlik gjør du det:
Stek kyllingfeltene i varm panne med olje eller smør 1-2 min på hver side. Dryss på salt og pepper. Etterstek i varm stekeovn 200 ºC i 6-8 min. Del sukkerertene på langs og forvell i kokende lettsaltet vann i 2 min. Skyll i kaldt vann. Rens og skjær hvitløk i skiver og fres i olje eller smør tilsatt karri. Ha i kokosmelk, kok opp og la trekke 2-3 min. Skyll av de hermetiske hvite bønnene og tilsett i karrisausen sammen med sukkererter. Kok opp. Ikke la retten koke lenge da vil sukkerertene miste "sprøheten". Server med kylling. Tips: Ønsker du å koke bønner selv. Legg hvite tørre bønner i bløt i ca 8 timer. Hell av bløtevannet og kok dem møre i lettsaltet vann i ca 1 time. Denne retten kan også servers som vegetarrett ev med ris ved siden av.