Suppe med brød, tomater og pesto
Dette er en tomatsuppe som du vil elske.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
3 dl
grønnsaksbuljong6 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk1 ts
sukker1 ss
balsamicoeddikPesto:
1 potte
basilikum2 fedd
hvitløk2 ss
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Hell tomater, buljong og litt olje i en kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk, sukker og basilikum. Kok opp og la trekke under lokk i ca 30 min. Smuldre brødet og ha i suppen og rør rundt til suppen har tyknet (på svak varme). Smak til med eddik, resten av oljen, salt og pepper. Rør ned 1-2 ss pesto i hver tallerken rett før servering. Pesto lages mens suppen får trekke. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede(lett stekte) pinjekerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. smak til med salt og pepper.