Surstek av lam med stuede snittebønner
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
2.5 kg
lammelår1 bt
persille1 ss
grovknust pepperStuede snittebønner:
750 g
snittebønner2 dl
vann0.5 ts
salt4 dl
helmelk3 ss
hvetemel1 dl
matfløteSlik gjør du det:
I ovn ved 150° i ca. 2,5 timer. Hakk persillen og bland den med melk og pepper. Hell det over steken og sett den kaldt i 2 døgn. Snu den ofte hvis melken ikke dekker kjøttet helt. Ta kjøttet opp, tørk det og stek det i ovn. Sett inn et steketermometer som skal vise kjernetemperatur ca. 70° når steken er ferdig. Kok ut langpannen med terningbuljong og server den som sjy til kjøttet. Rens og snitt bønnene og kok dem i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra og ta vare på det. Visp sammen kald melk og mel, tilsett kokevannet fra bønnene og fløte og kok opp under omrøring. La sausen koke i 5 minutter, tilsett bønnene og smak stuingen til med salt og pepper. Skjær kjøttet i skiver og server det med snittebønnestuingen, kokte poteter og utkoket fra langpannen.