Surstek av lam med stuede snittebønner

Surstek av lam med stuede snittebønner

Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

  • 2.5 kg

    lammelår
  • 3 l

    kulturmelk, skummet
  • 1 bt

    persille
  • 1 ss

    grovknust pepper
  • Stuede snittebønner:

  • 750 g

    snittebønner
  • 2 dl

    vann
  • 0.5 ts

    salt
  • 4 dl

    helmelk
  • 3 ss

    hvetemel
  • 1 dl

    matfløte
  • salt
  • pepper
  • Slik gjør du det:

    I ovn ved 150° i ca. 2,5 timer. Hakk persillen og bland den med melk og pepper. Hell det over steken og sett den kaldt i 2 døgn. Snu den ofte hvis melken ikke dekker kjøttet helt. Ta kjøttet opp, tørk det og stek det i ovn. Sett inn et steketermometer som skal vise kjernetemperatur ca. 70° når steken er ferdig. Kok ut langpannen med terningbuljong og server den som sjy til kjøttet. Rens og snitt bønnene og kok dem i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra og ta vare på det. Visp sammen kald melk og mel, tilsett kokevannet fra bønnene og fløte og kok opp under omrøring. La sausen koke i 5 minutter, tilsett bønnene og smak stuingen til med salt og pepper. Skjær kjøttet i skiver og server det med snittebønnestuingen, kokte poteter og utkoket fra langpannen.

    Kanskje disse også frister?