Svinefilet med ingefær og honning
Oppskrift av: Paul Løwe
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
svinefilet2 fedd
knust hvitløk2 ss
sitronsaft2 ss
peanøttolje2 stk
fennikel i skiverSaus:
2 ss
peanøttolje4 ss
ingefær, revet4 ss
honning1.5 dl
brandy eller cognacSlik gjør du det:
Skjær fileten ren for fett og sener. Legg den i en bolle med hvitløk og sitronsaft. La blandingen stå i 20 minutter. Varm oljen i en panne. Brun fileten på alle sider. Legg fennikelen i en ildfast form. Legg fileten over. Ha over restene av blandingen med sitronsaft og hvitløk. Stekes i ovn ved 180 °C i 25-30 minutter. Saus: Varm oljen i en panne. Fres ingefæren i 1 minutt. Tilsett honning og brandy. Kok blandingen inn til det halve. Skjær svinefileten i skiver og anrett den på tallerkener med fennikelen og ingefærsausen.