Svinekjøtt og grønnsaker i ovn
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 stk
svinekotelett ELLER:1 ss
margarin, flytende0.5 ts
salt1 krm
pepper1 stk
rød løk i tynne båter2 stk
gulrot, i staver0.5 stk
squash, i skiver1 krm
saft1 krm
pepper0.5 ts
timian eller oregano0.5 bokser
hakkede tomat er (kan sløyfes)Slik gjør du det:
I stekeovn: 180 °C midt i ovnen i tilsammen ca. 20 minutter. 1. Skyll, rens og del opp grønnsakene. 2. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. La margarinen bli lysebrun i stekepannen. Brun kjøttet pent på begge sider med god varme. Legg kjøttet til side og dryss over salt og pepper. 3. Legg grønnsakene i en ildfast form. Dryss over salt og krydder og fordel litt olje eller flytende margarin oppå. Bland godt slik at alle grønnsakene blir dekket av olje og krydder. 4. La formen stå i stekeovnen i ca. 10-15 minutter. Ta formen ut. Hell eventuelt hermetiske tomater over og legg kjøttet oppå. Sett formen tilbake i ovnen. Renskåret svinekjøtt i tynne skiver trenger bare ca- 5 minutter for å bli gjennomvarmt, koteletter trenger 10-15 minutter. Server retten med potetmos, ris eller pasta. Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle. Fra boller til burritos" fra Sosial- og helsedirektoratet (Gyldendal 2007)