Svinenakke med østerssopp, purreløksmør og blomkålpure
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
svinenakke uten benPurreløksmør
1 stk
purre0.5 stk
løk1 cm
ingefær, fersk1 dl
eplejuice100 g
smør2 ss
seterrømmeBlomkålpuré
1 stk
blomkål1 stk
løk3 ss
smør2 ss
rømme1 ts
eplecidereddikSprøstekt kongeøsterssopp
200 g
konge østerssopp1 stk
rødløkSlik gjør du det:
Begynn med purreløksmør. Skyll og finsnitt purre og skjær frisk ingefær i staver. Ha over i en kasserolle og kok mør i eplejuice, tilsatt salt og pepper. Tilsett smør og rømme og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Blomkålpuré: Rens og del blomkål i buketter og del løk i båter. Kok møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til på spe pureen med. Ha blomkål og og løk over i en hurtigmikser. Kjør sammen til en glatt masse og spe med smør og rømme. Eller bruk en stavmikser. Tilsett ev litt av kokevannet hvis pureen blir for fast. Smak til med salt, pepper og ev litt eplecidereddik. Sprøstekt kongeøsterssopp: Del sopp og løk i strimler og stek gylne i smør. Smak til med salt og pepper.. Svinenakke / svinekoteletter: Smelt smør i en panne og legg i kjøttet når smøret er smeltet og sluttet og bruse. Dryss på salt og pepper. Stek 2-3 min på hver side. Anrett svinekjøttet på en seng av blomkålpuré og legg over purresmør og sprøstekt sopp og rødløk. Server med kokte poteter.