Svinesauté med chilipepper
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
svinefilet2 ss
olivenolje3 fedd
hvitløk2 stk
chili, rød1 ss
ingefær300 g
vårløk2 ss
soyasaus6 dl
kyllingbuljong1 ts
sukker1 ss
maisenna100 g
ananas biterTilbehør
4 porsjon
risSlik gjør du det:
1. Skjær kjøttet i strimler på ca. 1 x 1 x 4 cm. Brun kjøttet i varm olivenolje. Krydre med salt, pepper og ta kjøttet over på et fat. 2. Hakk hvitløk, chiliepepper (husk å fjerne frøene) og ingefær. Rens vårløken og del den i tykke skiver. Fres alt i kjelen som kjøttet ble brunet i. Tilsett soyasaus og kraft. La det hele koke i 2-3 minutter. Smak til med salt, pepper, og sukker. Jevn sausen med maisenna utrørt i kaldt vann. 3. Tilsett ananasbitene og kjøttet og varm forsiktig opp til kokepunktet. 4. Kok risen og server til retten.