Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker

Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker

Her er Clotildes oppskrift på en herlig og enkel svinestek.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fjern kjernen på kålen og skjær i tynne skiver. Fjern kjernen på eplene og del dem i åtte. Fjern eventuelt steinen på sviskene og del dem i to. Bland sammen like deler av korianderfrø, muskat, ingefær, kanel og nellik til du har omtrent en spiseskje. Varm opp oljen i en stor kjele på middels høy varme. Ha i kjøttet og stek den i noen minutter til den får stekeskorpe rundt hele. Ha på godt med salt og sett kjøttet til side. Senk temperaturen til medium. Ha i kål, epler, svisker og hvitløk. Rør om så det blander seg. Stek i fem minutter underomrøring til kålen begynner å mykne. Ha i litt av krydderblandingen og smak deg fram til du er fornøyd. Lag plass til kjøttet i mitten av grønnsakene og legg i kjøttet. Hell over vinen. Senk temperaturen til middels lav. La det koke omtrent en time under lokk. Rør innimellom for å hindre at det svir seg. Kjøttet er ferdig når det er 70 grader (eller skjær et stykke og se om det er ferdig). Fjerne lokket, skru opp temperaturen til middels høy og la det koke noen minutter til væsken reduseres. Smak eventuelt til grønnsakene med litt mer krydder. Servér med sterk sennep.

Kanskje disse også frister?