Svinestek med sprø svor

Svinestek med sprø svor

Svinestek blir ekstra godt når det er sprø svor. Det får du med denne oppskriften.

Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1.5 kg

    svin
  • 1.5 ts

    salt
  • 1 ts

    pepper
  • Saus:

  • 2 ts

    dijonsennep
  • 3 ss

    hvetemel
  • pepper
  • 2 dl

    rødvin
  • salt
  • 2 ss

    smør
  • 5 dl

    stekesjy
  • Tilbehør:

  • 4 stk

    eple
  • 8 stk

    svisker
  • Slik gjør du det:

    I ovn ved 225° i 20 minutter, 125° i ca. 2 timer.
    Rut svoren og gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Legg det i kjøleskap med svoren ned i minst ett døgn. Sett et steketermometer i det tykkeste på steken, men ikke mot ben. Hell 5 dl vann i langpannen og legg i steken med svoren ned. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie og damp steken ved 225° i 20 minutter. Fjern folien, snu steken og skru varmen ned til 125°.
    Stek kjøttet til kjernetemperatur 72-76°, da er det gjennomstekt.
    Ta kjøttet ut og la det hvile i minst 15 minutter.Saus til svinestek
    Brun smør og mel, rør hele tiden. Sil stekesjyen og spe med den. Tilsett rødvin og la sausen koke uten lokk i minst 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sennep.Tilbehør til svinestek
    Del eplene i to, ta ut kjernehusene og kok eplene i vann med litt sukker. La sviskene koke med de siste minuttene. Legg en sviske i hvert halve eple og server dem sammen med kjøttet, sausen, kokte poteter, eventuelt også surkål av rødkål eller andre grønnsaker.

    Kanskje disse også frister?