Tiur i fløtesaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
HovedrettIngredienser
5 porsjoner
1 stk
tiur200 g
lettsaltet flesk3 stk
gulrot2 stk
persillerot250 g
rosenkål250 g
små løkSaus:
5 dl
kjøtt kraft2 dl
seter rømme1 ss
maisenna2 ss
blåbær2 ss
smørSlik gjør du det:
Rens og del tiuren i bryst- og lårstykker. Legg kjøtt og flesk i et rommelig kokekar og hell på så mye vann at det så vidt dekker. Kok opp og skum av og smak til med salt. La kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2 timer. Tiden avhenger av fuglens alder. Rens og kok grønnsakene med mot slutten. Sil opp angitt mengde kraft. Rør sammen rømme og maisenna og visp det i kraften. Smak til med brunost, rør inn blåbær og smør og smak til med salt og pepper. Server kjøtt og grønnsaker i sausen. Kok opp kraft og rømme. Rør maisenna ut i vinen og visp den inn. La sausen småkoke i 10-15 minutter, rør inn blåbær og smør like før servering og smak til med salt og pepper. Server kjøttet i sausen sammen med kokte grønnsaker.