![Tomatsuppe med basilikumolje og parmesan](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2008.08.27%2F505774eed05abede063e083a%2F044561_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Tomatsuppe med basilikumolje og parmesan
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 kg
flådde, hakkede tomat er uten kjerner3 dl
grønnsaksbuljong6 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk1 ts
sukker2 ss
hakket frisk basilikum100 g
daggammelt brød uten skorper1 ss
balsamicoeddikBaslikumolje med parmesan
1 potte
basilikum2 fedd
hvitløk1 ss
pinjekjerner, ristede4 ss
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Hell tomater, buljong og 2 ss olje i en kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk, sukker og basilikum. Kok opp og la trekke under lokk i ca 30 min. Smuldre brødet og ha i suppen og rør rundt til suppen har tyknet (på svak varme). Smak til med eddik, resten av oljen, salt og pepper. Rør ned 1-2 ss basilikumolje i hver tallerken rett før servering. Basilikum olje med parmesan lages mens suppen får trekke. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper.