Tørrfisksuppe
Christopher Sjuve
1440 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
150 g
bacon i strimler90 g
chorizopølse1 stk
stor paprika i strimler1 ss
smør10 dl
fiskekraftTomatsaus
3 bokser
grovhakkede tomat er0.5 dl
olje4 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
rød chili, finhakket1 ts
sukker2 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Før bruk må tørrfisken bløtes i kaldt vann i 6?8 døgn. Da kan den kokes og serveres som fersk fisk eller brukes som her i suppe. Du kan også få kjøpt utvannet tørrfisk. Start med tomatsausen: Kok alle ingrediensene i ca. 20 minutter, til sausen tykner. Surr tørrfisk, bacon, chorizo, løk og paprika i smør til grønnsakene mykner. Det skal ikke bli brunt. Rør inn tomatsaus og fiskekraft og gi suppen et oppkok. Smak om den trenger mer salt og pepper, sukker og chilipepper. Server suppen rykende varm med en skje rømme og en skive chorizo på toppen.