Torsk med sursøt saus
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 ss
hvetemel2 ts
sennep1 ts
salt0.5 ts
pepperSursøt saus
1 ss
olivenolje1 stk
liten finhakket løk0.5 stk
grønn paprika i strimler0.5 stk
liten gulrot i skiver1 ts
tomatpuré2 ss
ketchup1 stk
ananas ring i biter1 ss
soyasaus2 ss
sukker2 ss
eddik2 dl
grønnsaksbuljong0.5 dl
ananasjuice2 ts
maisennaSlik gjør du det:
Kok ris etter ønske. Del fiskefiletene i serveringsstykker. Fordel sennep på toppen av fiskestykkene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend fiskestykkene i melblandingen og stek dem i smør eller olje. Sursøt saus: Surr løk, paprika og gulrot i olje i 3 minutter. Ha i tomatpuré og ketchup og bland godt. Tilsett ananas, eddik, sukker, soyasaus og grønnsakbuljong og kok opp. Rør ut maisennamel i litt ananasjuice og rør blandingen inn i sausen. Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank. Tips: Sursøt saus kan også kjøpes ferdig på glass.