Tunfisk med lime, hvitløk, sesamfrø og nudler
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
lime, saft og skall2 fedd
finhakkethvitløk1 ts
sesamfrø0.25 ts
salt2 ss
finhakketpersille600 g
filet avtunfisk2 ss
olivenolje300 g
nudler1 stk
limei båterSlik gjør du det:
Smaken av lime og hvitløk passer ypperlig til tunfisk. Det kan ikke sies for ofte - fersk tunfisk smaker fabelaktig! Hvis det er vanskelig å få tak i fersk tunfisk, kan du forsøke å bestille det hos fiskehandleren noen dager i forveien. Bland sammen limesaft, limeskall, hvitløk, sesamfrø, salt og persille i en bolle. Tørk tunfiskfileten med kjøkkenpapir og legg den i marinaden. Gni marinaden godt inn i fisken og la den ligge i 30 minutter. Varm olivenoljen i en stekepanne. Stek fisken 1-2 minutter på hver side. Den skal være rå i midten. Kok nudlene i godt saltet vann til de er «al dente», 5-8 minutter. Sil av vannet. Fordel nudlene på tallerkener og hell resten av marinaden over nudlene. Skjær fisken i skiver og anrett dem oppå nudlene sammen med limebåter. Server.