Vannmelon med spekeskinke og salt krokan
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
vannmelon50 g
salte peanøtter2 ss
sesamfrø1 dl
sukker2 ss
vann50 g
salatblader100 g
god spekeskinke200 g
fetaost i terninger1 stk
lime, saft og skall1 ts
honning1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med krokanen. Kutt peanøttene i grove biter. Legg klart et stekebrett med bakepapir til å avkjøle krokanen på. Kok sukker og vann til karamell. Rør inn nøtter og sesamfrø. Hell straks massen på bakepapiret. Avkjøl krokanen og knus den til grove biter. Vask og tørk salaten. Kutt vannmelon i biter og fjern noen av frøene. Bland lime, honning og olje. Smak til med litt salt og eventuelt mer honning hvis du synes det trengs. Fordel salat og fetaost på fire tallerkener. Ha på spekeskinke og vannmelon. Bruk en skje og ha på godt med vinaigrette. Strø over krokan og noen mynteblader til slutt. Tips: Mariner gjerne fetaosten i en blanding av olivenolje, hakket frisk basilikum og flaksalt. Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.