Verdens beste blomkålsuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
blomkål1 stk
stor gulrot1 stk
purre2 stk
selleristang4 stk
kruspersille stilk40 g
smør2 ss
hvetemel2 stk
eggeplomme1.5 dl
matfløteSlik gjør du det:
Hentet fra Mat på Norsk, redaktør Bjarne Håkon Hanssen Sprøstek baconterninger og legg på litt kjøkkenpapir (for å trekke ut fettet). Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Skyll og rens grønnsaker og del i biter. Kok opp kraft og legg i blomkålbukettene og la dem trekke i 2-3 min, til de er knapt møre. Ta dem opp. Legg avkjær fra blomkålen og grønnsakene (unntatt blomkålbukettene) i kraften og la koke i 15-20 min. Smak til kraften med salt og pepper. Sil fra kraften.(Se tips) Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel og spe med kraften. Kok opp og la suppen koke 8-10 min. Trekk kasserollen til side. Rør sammen fløte og eggeplommer og tilsett litt suppe i denne blandingen. Hell så eggeblandingen tilbake i kasserollen under omrøring. Tilsett blomkålbukettene. Varm opp til rett under kokepunktet. Suppen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Server blomkålsuppen med et dryss av sprøstekte baconterninger og fersk hjemmebakst. Tips: Kokt blomkålavskjær og grønnsaker kan moses med litt av kraften med en stavmikser eller i en foodprocessor. Den mosede grønnsakmassen kan tilsettes i suppen.