Wagyu tataki med sprø lotusfrukt, persille og ponzu limedressing

Wagyu tataki med sprø lotusfrukt, persille og ponzu limedressing

Christopher Sjuve

Ingredienser

2 porsjoner

1 stk

vårløk

Ponzudressing:

0.5 dl

riseddik

0.5 dl

soyasaus

Slik gjør du det:

Kjøttet pensles med olje og stekes på alle sider i en svært varm panne. Kjøttet skal brunes, ikke gjennomstekes. Krydre med salt og pepper. Lotusfrukten skrelles og skjæres i 2-3 mm tynne skiver. Stek skivene i frityrolje (180 grader) til de får farge. Drysses med salt etter steking. Persillen skylles og friteres i oljen (180 grader) til den blir klar grønn. Vårløkene skjæres i tynne skiver og vaskes. Legg dem i kaldt vann i ca. 1 time. Riseddik, soya og lime blandes sammen til ponzu. Kjøttet skjæres i 5 mm tykke skiver og anrettes på en flat tallerken. Hell ponzuen over. Vårløk, lotusblomst og persille legges på toppen.

Kanskje disse også frister?