Wagyu tataki med sprø lotusfrukt, persille og ponzu limedressing
Christopher Sjuve
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
100 g
wagyu kjøtt1 stk
lotusfrukt/-blomst10 bl
bladpersille1 stk
vårløkPonzudressing:
0.5 dl
riseddik0.5 dl
soyasaus1 ss
limesaftSlik gjør du det:
Kjøttet pensles med olje og stekes på alle sider i en svært varm panne. Kjøttet skal brunes, ikke gjennomstekes. Krydre med salt og pepper. Lotusfrukten skrelles og skjæres i 2-3 mm tynne skiver. Stek skivene i frityrolje (180 grader) til de får farge. Drysses med salt etter steking. Persillen skylles og friteres i oljen (180 grader) til den blir klar grønn. Vårløkene skjæres i tynne skiver og vaskes. Legg dem i kaldt vann i ca. 1 time. Riseddik, soya og lime blandes sammen til ponzu. Kjøttet skjæres i 5 mm tykke skiver og anrettes på en flat tallerken. Hell ponzuen over. Vårløk, lotusblomst og persille legges på toppen.