Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g

    kalvefilet (av lår)
  • 2 stk

    egg
  • 100 g

    mel
  • 150 g

    strøkavring
  • 250 ml

    olje
  • salt
  • 1 stk

    sitron
  • Slik gjør du det:

    Bank kalvefiletene tynne med en kjøtthammer. Skjær to små innsnitt i hver filet slik at den ikke "krymper" under stekingen. Knus eggene i en bolle og visp med en gaffel. Ha mel og strøkavring i separate boller. Dypp snitslene først i mel, så i egg, til slutt i strøkavring. Stek snitslene i varm olje til de er gylne. Salte etter smak. Snitslene serveres med en sitronbåt til å skvise over sitronsaft. Østerrisk potetsalat (Erdäpfelsalat) smaker godt til.

    Kanskje disse også frister?