Yoghurtmarinert svinenakke
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
svinenakkeMarinade
1 l
yoghurt100 g
tyttebærsyltetøy2 ss
timian, frisk1 ts
ingefær1 ts
allehåndeTilbehør
1 pose
brun saus8 stk
svisker, stenfrie1 pk
rødkål4 porsjon
poteterSlik gjør du det:
Bland sammen marinaden med stavmikser eller rør for hånden. Legg kjøttet i en form og hell marinaden over. Sett kjøttet kjølig, snu på det et par ganger om dagen. La det gjerne modne 4-6 dager i kjøleskap. Legg kjøttet på rist over langpanne i stekeovn. Temperatur i stekeovn: 170°, steketid ca 1 time. Svinekjøtt skal være gjennomstekt, men ikke tørrstekt. Ved 68-70 °C i midten av kjøttet er det ennå saftig. Bruk steketermometer. Kok posesausen og tilsett sviskene. Det er også godt med litt av marinaden i sausen. Ta også vare på sjyen fra stekingen. Server som stek i tynne skiver. Kok poteter og varm rødkålen, og server grønnsaker etter ønske.