Adventskringle
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
200 g
smør7 dl
melk1 pk
gjær1 stk
egg2 dl
sukker2 ts
kardemomme, malt1 ts
bakepulver0.5 ts
salt1 kg
hvetemelForslag til fyll:<br>1
200 g
maltemandler/nøtter2.5 dl
melis2 stk
eggehvite2
3
4
5
6
Pensle og dryss med:
Slik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til blandingen er fingervarm. Løs opp gjæren i litt av den fingervarme væsken. Visp egg i resten av væsken og ha over i en arbeidsbolle sammen med den oppløste gjæren. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og salt. Rør inn hvetemel og elt til en smidig ,ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca 45 min. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Elt den ferdig hevede deigen lett sammen og kjevle til et rektangel. Legg fyllet langsetter leiven og rull fast sammen. Form til en kringle på et stekebrett. Dekk med et klede og la kringlen etterheve i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandler/nøtter og perlesukker. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 20 -30 min. Avkjøl på rist.