Afghansk lammegryte med spinat
Dersom du er lysten på å prøve en gryterett utenom det vanlige, anbefales denne fra Afghanistan.
Christopher Sjuve
90 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olivenolje3 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ts
gurkemeie0.25 ts
muskat, malt0.25 ts
kardemomme, malt1 ts
chilipulver0.5 ts
kanel, malt150 g
spinat, frisk1 dl
yoghurt naturell1 ss
sitronskall, revet1 ts
saltSlik gjør du det:
Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Drysses med pinjenøtter. Server med ris.