Alt i ett-gryte med rein
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 ts
salt4 stk
helt einebær1 stk
løk2 stk
gulrot2 skiver
kålrot2 skiver
sellerirot10 stk
poteterSaus
5 dl
kraft1 dl
melk3 ss
hvetemel2 ss
seterrømmeSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger og legg i en gryte, tilsett kaldt vann til det står i underkant av kjøttet. Kok opp og ta av skummet som danner seg. Tilsett salt, pepper , knuste enebær og løk i båter. Kok opp og la trekke ca 1 time. Skrell grønnsaker og poteter . Del grønnsakene i litt mindre biter og poteter i tykke båter. Legg i gryten og la trekke med til grønnsaker og poteter er møre. Hell av angitt mengde kraft til saus over i en annen kjele og kok opp. Rør hvetemel ut i melken og hell i den kokende kraften under omrøring. Tilsett rømme og kok opp og la trekke i 8-10 min. Smak til med salt og pepper. Serveringstips: Anrett kjøtt, grønnsaker og poteter på tallerken. Hell saus over. Resten av kraften helles rykende varm i krus og drikkes til ev før maten. Server flatbrød ved siden av.