Aprikosgryte
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
800 g
grytekjøtt av lam1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 stk
gulrot200 g
aprikos1.5 ts
karri0.5 ts
chilipulver2 stk
laurbærblad0.5 stk
sitron - skallet av denSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i 2 cm store biter. Finhakk løk, hvitløk. Skrell og riv gulrøttene og sitronskallet grovt. Del aprikosene i to. Brun kjøttet raskt i små porsjoner på sterk varme i en jerngryte. Ta ut kjøttet. Fres løk og hvitløk. Tilsett gulrot, aprikos, karri og chilipulver, og la det steke videre på svak varme i 2-3 minutter. Tilsett kjøttet i gryten. Hell over buljongkraft, legg i laurbærblad og sitronskall. La gryten trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Server gjerne ris til.