Bacalhau Portugal
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 stk
poteter2 stk
løk, i skiver6 ss
smør1 fedd
hvitløk, presset2 ss
brødrasp10 stk
grønn oliven4 stk
egg, hardkokt1 dl
finhakket persilleSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader. Kok opp vann og legg i fiskestykkene. La trekke ca 15 minutter. Hell av vannet og flak fisken i store biter. Kok potetene med skallet på. Avkjøl i kaldt vann og ta av skinnet. Surr løken i smør til den er myk, tilsett hvitløken. Smør en ildfast form og legg i halvparten av potetene, fisken og løken. Dryss over pepper og legg i resten av potetene, løken og fisken. Dryss pepper og brødkrumme på toppen. Stek i ovn ca 15 minutter. Garner med egg i båter, oliven og persille. Server med hvitvinseddik, olivenolje og pepper etter smak. Her kan du bestille klippfisk