Benløse fugler med fruktfyll
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig2 ts
salt1 ss
potetmel0.5 ts
pepper1 ts
hakket rosmarin3 dl
lettmelk1 stk
eple12 stk
svisker, stenfrie5 dl
buljongterning2 stk
sjalottløk1 ss
maisennaSlik gjør du det:
Rør kjøttdeigen seig med saltet, rør inn potetmel, pepper og rosmarin og spe med melken. Klapp farsen ut på vætet spekefjel og del den i fire store rektangler. Skrell eplet og skjær det i terninger, strimle sviskene. Fordel epler og svisker på rektanglene og rull farsen sammen om fyllet. Klem skjøten godt til og brun ruladene i varm olje. Hakk sjalottløkene, brun dem sammen med kjøttet, hell på terningbuljong og la ruladene surre under lokk til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter. Jevn sjyen med maisenna. Mest praktisk er det å bruke mørk maisennajevner, som kan drysses rett i den kokende sjyen uten at det blir klumper. La sausen koke i 2 minutter og smak til med salt og pepper.