Benløse fugler med fruktfyll

Benløse fugler med fruktfyll

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Rør kjøttdeigen seig med saltet, rør inn potetmel, pepper og rosmarin og spe med melken. Klapp farsen ut på vætet spekefjel og del den i fire store rektangler. Skrell eplet og skjær det i terninger, strimle sviskene. Fordel epler og svisker på rektanglene og rull farsen sammen om fyllet. Klem skjøten godt til og brun ruladene i varm olje. Hakk sjalottløkene, brun dem sammen med kjøttet, hell på terningbuljong og la ruladene surre under lokk til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter. Jevn sjyen med maisenna. Mest praktisk er det å bruke mørk maisennajevner, som kan drysses rett i den kokende sjyen uten at det blir klumper. La sausen koke i 2 minutter og smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?