Biff, laks og pasta
Oppskrift av: Art of Taste
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
biff4 skiver
røkt laks efilet0.5 ts
pepper0.25 ts
sitronpepper50 g
spinat, fersk2 ss
oljeSaus
150 g
smør4 ss
vann3 stk
eggeplomme0.5 stk
sitron0.5 ts
paprikapulver4 porsjon
risSlik gjør du det:
Ha salt og pepper på biffene (4 stk.) og stek dem i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ha sitronpepper på den røkte laksen og stek den på middels varm i ca. 3-4 min. Hollandaisesaus: Smelt smør i en kjele og avkjøl. Kok opp vann, 5 knuste pepperkorn og en persillestilk i en annen kjele. La laken koke inn til ca. halvparten og sil den. Ha eggeplommene i en ren kjele og spe med laken under kraftig visping. Sett kjelen i varmt vannbad og visp godt til blandingen er tykk og luftig. Ta kjelen opp av vannbadet og tilsett det avkjølte smøret i en tynn stråle under kraftig røring. Smak til med sitronsaften av den halve sitronen, paprikapulver og litt salt. Dersom sausen skiller seg, visp kraftig med et par isbiter til sausen tykner. Kok ønsket mengde båndspagetti i lettsaltet vann tilsatt litt olje. Kutt opp paprika, spinat og gulrøtter (bruk ostehøvel på gulrøttene) i tynne strimler. Ha grønnsakene i kjelen sammen med pastaen når det er igjen 3-4 minutter av koketiden. Legg grønnsaker og pasta på tallerkenen med biff og laks og saus over. Kok risen og server til retten.