Biff med hjemmelaget pommes frites og bearnaisesaus
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 stk
entrecôte a 250 g1 stk
hvitløk300 g
mandelpoteterBearnaisesaus:
4 stk
sjalottløk0.5 stk
estragon, frisk, hakket1 dl
hvitvin, tørr2 stk
eggeplomme250 g
smørSlik gjør du det:
Saus: Finhakket sjalottløk og estragon legges i en kjele. Hell i eddik og vin. La dette koke opp og la det trekke i 2-3 minutter. Trekk kjelen til side og ha i eggeplommene. Pisk dette sammen. Når plommene har begynt å tykne sper du med klumper av smør og visp disse inn, stadig på så svak varme slik at vi ikke nærmer oss kokepunktet. Blir det for varmt skiller den seg. Når sausen har tyknet, smak til med salt og pepper. Krydre entrecotene med salt og nykvernet pepper. Stek dem i panne sammen med hvitløk og smør på middels sterk varme i ca 2-3 min på hver side. Så er den klar. Potetene skrubbes godt og kuttes i fritstaver. Skyll dem i vann, tørk dem godt i masse papir så de blir helt tørre. Ha dem i varm soyaolje i ca 2 min til de blir gyldne og sprø. Ha dem på papir for å dryppe godt av fett. Krydre med salt og pepper.