Biryani - indisk kyllingrett
Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
5 stk
poteter2 stk
løk2 fedd
hvitløk0.5 ts
chilipulver4 cm
ingefær0.5 ts
gurkemeie1 ts
knust kumin3 stk
tomater2 ss
yoghurt0.5 ts
kardemomme1 ts
kanelRisen
1 stk
løk2 stk
nellikspiker1 ts
kanel2 cm
ingefær1 klype
safran1 ts
kardemomme500 g
basmatirisSlik gjør du det:
Kyllingen:Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene gylne og gjennomstekt i olje. Sett potetene til side. Finhakk løk og ingefær. Stek dette gyllent. Ha i knust hvitløk og stek i 30 sekunder til - den må ikke svi seg. Ha i chili, gurkemeie, kumin og tomater.
Stek videre i fem minutter og smak til med salt og pepper. Ha i yoghurt, kardemomme og kanel. La det koke på lav varme under omrøring til tomatene løser seg opp. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt.
Du kan ha i litt vann, en desiliter eller to om det behøves for å koke kyllingen. Ha på lokk og la det koke i ca 30 minutter. Denne blandingen skal være god og tykk. Om den ikke er det kan du fjerne lokket og la det koke seg litt tykkere.
Risen:I en kjele, stek løken gyllen. Ha i safran, kardemomme, nellik, kanel, ingefær og ris. Stek under omrøring til risen er godt blandet. Dekk med vann og ha i kyllingkraft. Kok risen mør.
Server ris sammen med kyllingen og steke poteter. (Noen liker å blande alt i én stor kjele før servering).