Boller med kesam og vaniljekrem i svingene

Boller med kesam og vaniljekrem i svingene

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk, Kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen opp i to emner og kjevle ut til et rektangel, smør p vaniljekrem og rull sammen. Skjær opp i biter og sett på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 50 min. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?