Boller med kesam og vaniljekrem i svingene
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
50 g
smør5 dl
melkeller vann1 beger
kesam2 stk
egg(kan sløyfes)100 g
gjær for søte deiger1.5 dl
sukker1 ts
kardemomme0.5 ts
salt17 dl
hvetemelFyll
2 dl
vaniljekremSlik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk, Kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen opp i to emner og kjevle ut til et rektangel, smør p vaniljekrem og rull sammen. Skjær opp i biter og sett på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 50 min. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist.