Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker
Dette er en skikkelig burger. Og den serveres med rotgrønnsaker og en finfin yoghurtdressing.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Burgere
4 stk
rundstykker1 fedd
hvitløk700 g
lam0.25 ts
spisskum, malt0.25 ts
koriander, malt3 ss
vannDressing
2 dl
matyoghurt6 ss
chilisausOvnsbakte rotgrønnsaker
2 stk
søtpotet3 stk
gulrot1 stk
pastinakk6 ss
olivenolje3 ss
honning, flytendeSlik gjør du det:
Begynn med å lage dressing. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt sukker og salt. Rist rundstykkene/brødskivene i en stekepanne. Del 1 fedd hvitløk i to og gni snittflaten mot snittflaten på rundstykkene eller brødskivene.
Bland sammen malt lammedeig eller karbonadedeig, krydder og kaldt vann. Form til 4-6 burgere. Stek i stekepanne med olje/smør 2-3 min på hver side. Varm stekeovnen til 250 oC. Rens og del grønnsakene i staver og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek i ca 20 min til grønnsakene er møre og gylne. Drypp over flytende honning de siste 4-5 min av steketiden. Anrett burgere på rundstykker/brød med salatblad, fordel over dressing og topp med et rundstykke eller brødskive. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker.