Elg i snøre, skogsdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ts
timian, tørket3 stk
knust einebærOvnsbakte rotgrønnsaker
4 stk
poteter3 stk
gulrot8 stk
liten løk3 ss
oljeSlik gjør du det:
- En smakfull variant av fondue. Begynn med rotgrønnsakene. Skrell og del i biter og legg i et ildfast fat. Dryss over salt og pepper, timian og vend inn olje. Stek i varm stekeovn ved 225 ºC i 40-50 min til poteter og grønnsaker er møre. Kok opp kraft, (se tips) tilsett krydder og sherry. Skjær fileten opp i ca 1 cm tykke biffer. Bind bomullstråd/hyssing rundt hver av biffene. La kjøttet ligge fremme på benken til temperering før det legges i gryten. Legg biffene opp i den kokende kraften og la trekke (ved ca 80 ºC) i 4-6 min. Dryss over persille eller timian ved servering. Server kjøtt, dressinger, se tips, og ovnsstekte rotgrønnsaker på tallerken. Den gode kraft fra gryten servers ved siden av, gjerne litt brød til å dyppe i kraften. Tips: Kraft- har du ikke mulighet til å koke kraft på ben, finhakk og surr 2 sjalottløk i olje, tilsett litt tørr hvitvin og kok inn. Tilsett viltkraft fra glass eller spe ut viltkraft/fond fra flaske med vann. Tilsett gulrot i biter og sellerirot i biter i kraften og la den trekke uten lokk i minst 10-15 min før kjøttet legges i. Dressing - Med skogssbæryoghurt: Smak til skogsbæryoghurt med rørte tyttebær, finhakket eller tørket timian, salt, pepper og sukker. - Med multer: Vend multer inn i crème fraiche og smak til med timian eller mynte, salt, pepper og sukker. - Med Snøfrisk: Rør Snøfrisk med einebær myk sammen med matyoghurt eller crème fraiche, smak til med timian, ev litt salt.