Enkel paella
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
3 dl
langkornet ris2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje6 dl
hønse buljong1 knivsodd
safran1 stk
rød paprika1 stk
grønn paprika1 stk
grillet kylling2 stk
grov pølse20 stk
blåskjell500 g
rekerSlik gjør du det:
Finhakk sjalottløk og løk og fres det i olje til det er blankt. Tilsett risen og rør om så den blir blank av oljen. Hell på kokende hønsebuljong, rør inn safran eller gurkemeie og kok risen i ca. 12 minutter. Smak til med salt. Spe med mer hønsebuljong eller vann hvis risen ser tørr ut. Rens og skjær paprikaene i små strimler, bland dem i risen sammen med kyllingkjøtt i små porsjonsstykker og tykke skiver pølse. Bruk helst den spanske chirozopølsen, men en god norsk vossakorv kan også brukes. Kok retten videre til risen er mør og alt er gjennomvarmt. Legg blåskjell og rensede reker i helt til slutt, så det bare blir såvidt varmt.