Ferskt kjøtt og suppe
Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
purre, i skiver1 stk
persillerot, i biter1 stk
gulrot, i biter1 stilk
stangselleri, i biter2 stk
løk, i skiver2 ss
hvetemel3 ss
smør1 ss
eddik, vanlig 7%2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i biter.
Ha det i en kjele og ha i godt med vann, 2-3 liter. Kok opp og skum godt av. Kok kjøttet i 1 1/2 time i vann under lokk. Ha i purre, gulrot, stangselleri og persillerot og kok til grønnsakene er møre, ca 15 minutter.
Sil av og spar på kraften.
I en kjele, stek løken i smør til den er blank og ha i melet. Stek videre i ett minutt og spe litt og litt med kraften (fra kjøttet). Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Server først litt kjøtt og grønnsaker i kraften. Etterpå serveres kjøtt, grønnsaker og litt buljong som du heller godt med løksaus over.