Finskåret stekt biff - Jiang bao niu rou
Oppskrift av: Feng Xian Lin
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
rundbiff3 stk
vårløk0.5 stk
stangselleri3 stk
store friskechili2 stk
hvitløk10 g
ingefær1 dl
solsikkeolje2 ts
mørksoyasaus1 ss
soya-chilisaus0.5 ts
wu xiang0.5 ts
kanel, malt0.5 ts
riseddik1 stk
egg1.5 ts
salt2 ts
rismel2 ss
østerssaus1 ss
sesamoljeSlik gjør du det:
Legg soppen i kaldt vann i 1 time. Skjær den så i biter. Vask sellerien og kutt den i 3 cm strimler. Kutt den friske chilien i negl-store biter. Skrell, knus og finhakk hvitløken. Skjær ingefæren i tynne skiver. Vask og kutt vårløken i 3 cm lengder. Vask kjøttet, skjær det i småstykker, og legg det i en skål. Slå egg, 1 ts rismel og 1/2 ts soyasaus over kjøttet og rør sammen. La det stå i 5 minutter. Rør ut resten av rismelet med 2 ss kaldt vann. Fres solsikkeoljen i wok på sterk varme. Legg i hvitløk, ingefær, salt, stangselleri, chili og soya-chilisaus. Rør om i 1 minutt. Tilsett kjøttet, wu xiang, kanel, resten av soyasausen, eddik og sopp under omrøring. Stek i 2 minutter. Tilsett så 2 dl vann. Kokes under lokk i 5 minutter. Tilsett rismel, østerssaus, sesamolje og vårløk. Server med kokt ris, grønnsaker og eventuelt andre hovedretter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)